Nyhetsblogg

2024-05-14

Er du nysgjerrig på uteklatring?

Ørland Klatreklubb arrangerer uteklatring for alle som ønsker på Solveggen i Vallersund, lørdag 18.mai kl.11.00 – 14.00.

Du trenger ingen erfaring fra før og klubben stiller med sele og hjelm. Ta gjerne med et par robuste og stødige sko, gjerne av typen fjellsko. Hvis du har erfaring fra klatring og du har eget utstyr, ta det med.

Barn skal ha følge av en voksen og foreldre har det fulle ansvaret for sine barn når de ikke klatrer.

OBS. Parkering på grusplassen til venstre for samfunnshuset Folkvang i Vallersund da det kan være private arrangement.

Følg stien som begynner på høyre side for Folkvang og følg den opp til klatreveggen. Se bilde for parkering og veibeskrivelse.

2024-05-11

autobelay kort hos ørland klatreklubb!

Vi vil holde våre første autobelay kurs 29. mai i to puljer, kl. 18.00 og 19.00. Du melder deg på her

I vår klatrehall har vi siden 2020 to autobelay enheter av modellen Trublue og de er meget populær. 1 mars 2024 lanserte Norges Klatreforbund (NKF) Autobelay kort. En ny, heldigital, national standard som de fleste klatreklubber og klatresenter i Norge vil følge og ha som krav innen en snau fremtid og mange har allerede satt dette som minste krav. Personer som tatt Topptau kort eller Brattkort FØR 1/3 2024 vil trenge kurs for å få Autobelay kort,  uansett forkunskaper. Autobelay kurs gir deg en innføring i klatring på Autobelay på innendørs klatreanlegg. Du kan lese mere om Autobelaykort, Brattkort og Topptaukort og forskjellen mellom disse på Norsk Klatreforbund sine hjemmesider.

OBS: Ørland Klatreklubb har krav om Topptau kort eller Brattkort og dokumentert, intern opplæring med signatur for å få bruke Autobelay.
Dette grunnet sikkerhet, då hallen ikke er bemannet utover tisdag og torsdag 18.00 – 21.00. Dette er ett lokalt krav hos Ørland Klatreklubb. Hvis du ikke har sikringskort eller ønsker vite mere kan du kan lese mer om grunnkurs inne her.

Fler kurs vil bli annonsert fortløpende her på våre hjemmesider og på Facebook.

2023-11-16

årskort/halvårskort uten krav på sikringskort

Da vi blandt annet fått en Moon Board i klatrehallen vil vi nå lette på kravet om å inneha sikringskort for å få kjøpe adgangskort i klatrehallen. Dette innebærer at de som “kun” ønsker tilgang til hallen for å bruke Moon Board og buldrebeggen ikke lengre trenger ha sikringskort.

Observere at sikring av klatrer i tau krever sikringskort eller at du er sammen med en person som har dette.  Innkobling av Autobelay på deg selv eller andre krever sikringskort og dokumentert opplæring.

Aktuelle bestemmelser for klatrehallen finner her, på våre hjemmesider. Disse oppdateres løpende og det er ditt ansvar som bruker av klatrehallen å holde deg oppdatert.

2023-11-05

Vi har fått Moon Board!

Etter en lang venten installerte Grip Klatring fra Trondheim vårt seneste tilskudd til klatrehallen; MoonBoard Masters 2019 med 40 grader hellning og ny “tjukkas” madrass. MoonBoard er en buldrevegg løsning med faste problem som hele tiden får nye buldreproblem registrerte i den offisielle appen (per november 2023 finnes 29433stk!) og vil være en stor tilgang for trening og aktivitet i klatrehallen for både nybegynnere og avanserte buldrere. For å bruke MoonBoard installer du den offisielle appen “Moon Climbing” som du finner der du finner nye apper (Appstore/Google Play etc.) på din enhet/mobiltelefon.  Registrer deg og følg instruksjonerne som gis i appen for å linka din enhet opp mot MoonBoarden. Påse at “location services” og Bluetooth er på, hvis ikke finner appen ikke MoonBoarden. Kun en bruker kan være linket av gangen. For å bytte bruker trykk RESET-knappen på venstre side av MoonBoard og koble opp via appen på nytt.

Se gjerne vår post på Instagram om Moon Board og følg klubben der.

En seksjon som dekker Moon Board vil komme etter hvert på hjemmesiden.

 

2023-06-28

Klatring ute hver onsdag i sommer

Ørland klatreklubb starter opp klatring ute på onsdager, hele sommeren (med forbehold for endringer) med start onsdagen 28/6. Vi møtes ved samfunnshuset Folkvang på Vallersund kl. 17.00. Vi vil spesifisere at dette IKKE er et kurs, arrangemang eller en opplæring i å klatre ute. For det finns det kurs i klubbens regi (orlandklatreklubb.no/kurs). Onsdagsklatringen er tenkt å samle intresserte som allerede behersker klatring på boltede ruter og ønsker noen å klatre med, samt å bli kjent med andre i klatremiljøet på Ørlandet.

Det er viktig for klubben at folk føler seg velkommen og inkludert! Derfor vil det være en kontaktperson på plass for å svare på spørsmål og kan hjelpe nye klatrere til rette. De som møter opp stiller selv med nødvendig utstyr og er selv ansvarlige for sin egen sikkerhet.

Den 28/6 vil vi dra til Ursfjellet men dette kan variere. Følg oss på Facebook for oppdateringer.

Bruk av hjelm til enhver tid er sterkt anbefalt!
2023-06-20

Sommerstengt i uke 26-32

Mellom uke 26-32 vil det ikke være fast drop-in på tisdager og torsdager. Hvis du ønsker å klatre men ennå ikke har halv- eller helårs kort kan du bli med noen som har dette mot at du betalar drop-in som vanlig. I gruppen “klatring på Ørland” på Facebook kan du spørre hvis noen med tilgang skal klatre i hallen. Hvis hallen holdes åpen “på sparken” vil dette bli annonsert ut på klubbens Facebook sider.

Kursvirksomheten tar og sommerferie. En oversikt over aktuelle kurs finner du her.

God sommer! 

2023-05-20

Referat fra Styremøte 16/5

Styremøte i  Ørland Klatreklubb ble holdt 16. mai. Herved publiseres referat fra årsmøtet på linken under.

Referat PDF

2023-03-30

Referat fra årsmøte 2023

Årsmøte i  Ørland Klatreklubb ble holdt 27. mars. Herved publiseres referat fra årsmøtet på linken under.

Referat PDF

 

 

2023-03-23

Har du lyst å bli klatreinstruktør?

Oppdatering – Det finnes fortsatt to plasser ledige på kurs

Bor du på Ørland og omegn? Ønsker du bidra i Ørland Klatreklubb sin kurs og event virksomhet? Da har du snart muligheten! Helgen 15. og 16. april arrangerer vi “klatreinstruktør inne” kurs. Hvis du er medlem og bor lokalt vil klubben sponsre kurs for deg, mot at du er kursleder minimum en gang i løpet av en periode på et år etter fullført kurs. Du må i tillegg oppfylle følgende kriterier for å delta.

– Alder: minimum 16 år ved kursstart. Før fylte 18 år kan man ikke ha selvstendig sikkerhetsansvar og kan bare virke som medinstruktør.

– Erfaring: du må minimum ha 12 måneders jevn erfaring med ledklatring. Med jevn erfaring menes aktivitet på minimum 1 økt per uke.

– Ferdighet: du må kunne klatre ruter sikkert og metodisk på led og du må være komfortabel med å falle og sikre fall på led. Du bør mestre ruter på vanskelighetsgrad 5 på led men dette er ikke ett krav.

– Du må ha gyldig brattkort registrert i portalen brattkompetanse.no

For spørsmål eller for å melde din interesse, send en mail til kurs@orlandklatreklubb.no og legg ved en kort beskrivelse av deg selv og den klatreerfaring du har. Det finnes totalt 6 plasser på kurset. Hvis kurset ikke fylles opp av interne søkende vil resterende plasser annonseres ut eksternt.

Kurset følger NKF sin standard og du kan lese mere om dette på https://klatring.no/klatreinstruktor-inne.

2023-02-25

plasser ledige på grunnkurs 4+5/3. Meld deg på!

Det finnes fortsatt noen plasser kvar på kurs til helgen. Du melder deg på og finner vårt komplette kursutbud her