Nyhetsblogg

2023-06-28

Klatring ute hver onsdag i sommer

Ørland klatreklubb starter opp klatring ute på onsdager, hele sommeren (med forbehold for endringer) med start onsdagen 28/6. Vi møtes ved samfunnshuset Folkvang på Vallersund kl. 17.00. Vi vil spesifisere at dette IKKE er et kurs, arrangemang eller en opplæring i å klatre ute. For det finns det kurs i klubbens regi (orlandklatreklubb.no/kurs). Onsdagsklatringen er tenkt å samle intresserte som allerede behersker klatring på boltede ruter og ønsker noen å klatre med, samt å bli kjent med andre i klatremiljøet på Ørlandet.

Det er viktig for klubben at folk føler seg velkommen og inkludert! Derfor vil det være en kontaktperson på plass for å svare på spørsmål og kan hjelpe nye klatrere til rette. De som møter opp stiller selv med nødvendig utstyr og er selv ansvarlige for sin egen sikkerhet.

Den 28/6 vil vi dra til Ursfjellet men dette kan variere. Følg oss på Facebook for oppdateringer.

Bruk av hjelm til enhver tid er sterkt anbefalt!
2023-06-20

Sommerstengt i uke 26-32

Mellom uke 26-32 vil det ikke være fast drop-in på tisdager og torsdager. Hvis du ønsker å klatre men ennå ikke har halv- eller helårs kort kan du bli med noen som har dette mot at du betalar drop-in som vanlig. I gruppen “klatring på Ørland” på Facebook kan du spørre hvis noen med tilgang skal klatre i hallen. Hvis hallen holdes åpen “på sparken” vil dette bli annonsert ut på klubbens Facebook sider.

Kursvirksomheten tar og sommerferie. En oversikt over aktuelle kurs finner du her.

God sommer! 

2023-05-20

Referat fra Styremøte 16/5

Styremøte i  Ørland Klatreklubb ble holdt 16. mai. Herved publiseres referat fra årsmøtet på linken under.

Referat PDF

2023-03-30

Referat fra årsmøte 2023

Årsmøte i  Ørland Klatreklubb ble holdt 27. mars. Herved publiseres referat fra årsmøtet på linken under.

Referat PDF

 

 

2023-03-23

Har du lyst å bli klatreinstruktør?

Oppdatering – Det finnes fortsatt to plasser ledige på kurs

Bor du på Ørland og omegn? Ønsker du bidra i Ørland Klatreklubb sin kurs og event virksomhet? Da har du snart muligheten! Helgen 15. og 16. april arrangerer vi “klatreinstruktør inne” kurs. Hvis du er medlem og bor lokalt vil klubben sponsre kurs for deg, mot at du er kursleder minimum en gang i løpet av en periode på et år etter fullført kurs. Du må i tillegg oppfylle følgende kriterier for å delta.

– Alder: minimum 16 år ved kursstart. Før fylte 18 år kan man ikke ha selvstendig sikkerhetsansvar og kan bare virke som medinstruktør.

– Erfaring: du må minimum ha 12 måneders jevn erfaring med ledklatring. Med jevn erfaring menes aktivitet på minimum 1 økt per uke.

– Ferdighet: du må kunne klatre ruter sikkert og metodisk på led og du må være komfortabel med å falle og sikre fall på led. Du bør mestre ruter på vanskelighetsgrad 5 på led men dette er ikke ett krav.

– Du må ha gyldig brattkort registrert i portalen brattkompetanse.no

For spørsmål eller for å melde din interesse, send en mail til kurs@orlandklatreklubb.no og legg ved en kort beskrivelse av deg selv og den klatreerfaring du har. Det finnes totalt 6 plasser på kurset. Hvis kurset ikke fylles opp av interne søkende vil resterende plasser annonseres ut eksternt.

Kurset følger NKF sin standard og du kan lese mere om dette på https://klatring.no/klatreinstruktor-inne.

2023-02-25

plasser ledige på grunnkurs 4+5/3. Meld deg på!

Det finnes fortsatt noen plasser kvar på kurs til helgen. Du melder deg på og finner vårt komplette kursutbud her