Grunnkurs inne

Grunnkurs Inne

Grunnkurset vil gi deg en full innføring i klatring på innendørs klatreanlegg. Du vil blant annet lære deg korrekt bruk av nødvendig klatreutstyr, grunnleggende sikringsteknikker, samt å klatre sikkert på topptau og led (som beskrevet lengre ned). Kurset gjennomgår kunnskapene og ferdighetene som er nødvendig for å ta brattkort eller topptaukort, noe som kreves for å klatre selvstendig på de fleste innendørs anlegg i Norge. Du kan lese mer om Brattkort og Topptaukort og forskjellen mellom disse på Norsk Klatreforbund sine hjemmesider.

Kursets innhold

Innkludert i kurset settes det opp en oppfølgingsdag en til to uker etter selve kurset, for å ta prøve til Brattkort eller Topptaukort. Tidspunkt for denne økten blir vi enige om på kurset, ut fra hva som passer flest mulig. Testen gjennomføres på en av klubbens faste tider i Ørland Sparebank Arena. Det er også mulig å gjøre individuelle avtaler hvis det er vanskelig å finne et tidspunkt som passer alle. Første prøve er innkludert i kursavgiften, en ny prøve debiteres med kr. 200,-

Norges Klatreforbund tar kr. 200,- i gebyr ved bestilling av kort etter bestått test, dette bekostes av deltakeren selv.

Kursavgift

Kursavgift: kr. 1000,-

Påmelding til kurs er bindende. Avmelding må skje 7 dager før kursets start. Du vil da få refundert hele kursavgiften. Dersom du må melde deg av kurset etter denne fristen vil kun 50% av kursavgiften refunderes. Ta kontakt på kurs@orlandklatreklubb.no

Inkludert i prisen er leie av nødvendig utstyr, blandt annet sele, sko, tau og taubrems.

Kurset vil bli kansellert hvis det er færre enn 4 deltakere, du får varsling på mail hvis kurset kanselleres.

Aldersgrense

Deltaker må være fylt 13 år på dato for kurs. Deltakere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset. Dette må være klart før kurs starter.

Erfaring

Kurset krever ingen forkunnskaper.

Tid

2 dager (5 + 5 timer)
Praktisk prøve kommer i tillegg

NB! Dersom kurset er fylt opp vil det ikke være mulig å registrere seg. Du kan da sende en mail til kurs@orlandklatreklubb.no og melde din interesse for kurset, slik at du kan få tildelt plassen dersom noen skulle trekke seg.