Autobelay & moonboard

I vår klatrehall har vi siden 2020 to Autobelay enheter av modellen Trublue. Da vi er en liten klubb og har en mindre klatrevegg har vi ikke separat vegg for klatring på Autobelay. Vi ber derfor om spesiell fokus fra deg som brukere av veggen og ber om at du leser nedanstående regler nøye. Ta kontakt med hallvakt eller klubben ved spørsmål.
 
 
 • Innkobling av autobelay. Ørland Klatreklubb krever at brukere av autobelay har Brattkort eller Topptau kort og en intern opplæring dokumentert med signatur. Personer med kun Autobelay-kort (ny NKF-standard 2024) kan ikke betjene eller koble inn Autobelay på seg selv eller andre hos Ørland Klatreklubb. Vi har gjort dette valg da vi normalt kun har åpet 6 seks timer i uken. Øvrig tid er det kun personer med adgangskort og abbonemang som kan klatre i hallen og derfor har vi bevisst strengere regler. Vi kjører grunnkurs inne  og autobelay kurs løpende og du er velkommen til å delta. Hvis du allerede har sikringskort tar du kontakt med oss for opplæring på autobelay. Det er kun instruktører i klubben som kan ge intern opplæring på autobelay hos oss.

 • Brukere av autobelay ombedes vise spesiell fokus på selvsjekk av sin sele, infestning av krok.
 • Hvis du som brukere (med godkjennt krav som beskrivet oven) kobler inn andre i autobelay er det du som har ansvar for at dette gjøres korrekt.

 • Barn, ungdom og personer uten sikringskort kan ikke betjene Autobelay allene.
 • Vi anbefaler alle nye og gamle brukere av Autobelay til å se Autobelay-videon som NKF gitt ut i 2024. Den belyser faremoment og fokusområder knyttet til bruk av autobelay.

 

I desember 2023 invigdes klatrehallens seneste investering; en 45¤ bratt Moonboard. Siden dess har denne blitt meget populær, fremfor alt av de som buldrer regelmessigt. En Moonboard er en mindre, separat klatrevegg med fastmonterte klatretak som aldrig skrus om. I tillhørende app finnes oppemot 30000 ulike buldreproblem og fler tilkommer stadig så her går du ikke tom før ruter i første omgang! Appen “Moon Climbing” kan lastes ned på mobile enheter der du normalt laster ned apper.
Registrer deg og følg instruksjonerne som gis i appen for å linka din enhet opp mot MoonBoarden. Påse at “location services” og Bluetooth er på, hvis ikke finner appen ikke MoonBoarden. Kun en bruker kan være linket av gangen. For å bytte bruker trykk RESET-knappen på venstre side av MoonBoard og koble opp via appen på nytt.
 

Slik kommer du igang:

 1. Laste ned “Moon Climbing” på din enhet og registrer et brukerkonto i appen.
 2. Skru på Bluetooth på din enhet. Sjekk at “location services” eller motsvarende er slått på, hvis ikke finner appen ikke MoonBoarden.
 3. Trykk den blå “RESET-knappen” som sitter på venstre side av Moonboarden veggen. Den tillater at en ny bruker linker seg opp. Kun en bruker kan være linket opp om gangen

 4. Når appen spør deg om modell av Moonboard velger du “2019 modell, 40¤”

 5. Følg instruksjonerne i appen og bruk “lyspære ikonen” til å linke deg opp mot veggen.

 6. Du ska nå være oppkoblet mot Moonboard. I appen kan du søke opp ruter som motsvarer ditt nivå og tikke av de du klart.
Har du problem med oppkobling?  I de fleste tilfeller ligger felet på din enhet, sjekke om noen annen i hallen kan koble seg opp mot veggen. Hvis du og flere andre etter flere forsøk ikke kan koble opp, gjør veggen strømløs i 10sekunder og koble så tillbake strømmen igjen. Vent mens veggen kjører en “selftest” før du kobler deg opp på nytt. Hvis flere personer har samme problem og disse metoder feilet, ta kontakt med klubben via chat på Facebook og beskriv problemet, takk.